Un album foto absolvire trebuie sa includa cele mai bune fotografii realizate de profesionisti. Petrecerile de absolvire, fie ca sunt pentru liceeni, fie ca sunt pentru studenti, reprezinta o sarcina importanta pentru toti cei implicati in organizare. Pentru fotograful profesionist, acest eveniment va fi, de cele mai multe ori, impartit in doua planuri: efectuarea fotografiilor in cadrul ceremoniei de absolvire si realizarea sedintei foto de la petrecerea de absolvire. 

Sfaturi practice – Atitudinea fotografului specializat in evenimente de absolvire

Indiferent de tipul de celebrare, fotografia de eveniment prezinta anumite caracteristici comune, care se refera, mai ales, la atitudinea fotografului. Mai exact, capacitatea de adaptare si reactia la situatiile neprevazute care pot surveni in cazul acestor sedinte fotografice care implica un numar mare de persoane si pot dura mai multe ore.

De aceea, fotograful care va prelua imaginile unei petreceri de absolvire va trebui sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

Organizarea etapelor de preluare a fotografiilor

Avand in vedere importanta unui album foto de absolvire, odata stabilita colaborarea pentru realizarea fotografiilor pentru eveniment, fotograful isi va diviza corect etapele de lucru. In cele mai multe situatii, cei care contacteaza fotograful vor dori preluarea fotografiilor in cadrul ceremoniei de prezentare a absolventilor, indiferent ca este vorba despre liceu, facultate sau chiar despre terminarea cursurilor scolii generale.

In cadrul acestei ceremonii, vor fi surprinse momentele cheie si personajele cheie: fotografiile de grup, fotografiile cu cei care prezinta, cu profesorii si, la cererea solicitantilor, fotografii cu fiecare dintre participanti, pentru alcatuirea unui album de absolvire.

Pentru petrecerea de absolvire, daca este organizata una, fotograful va trebui sa treaca de la atmosfera oficiala a cursului festiv, organizat pentru absolventi, la atmosfera detasata, distractiva, amuzanta a petrecerii de celebrare.

Stabilirea punctelor de intalnire

Serviciul profesionist de fotografie de evenimente nu se reflecta doar in calitatea imaginilor preluate, ci inseamna si punctualitate, atentie la detalii si comunicare eficienta. Astfel, este extrem de important ca fotograful sa cunoasca adresele exacte ale locatiilor, orele de incepere a evenimentelor si alte detalii care tin de partea de organizare. De asemenea, stabilirea numarului de ore de prestare a serviciului reprezinta o parte importanta a bunei organizari a fotografului, precum si pentru asigurarea aparaturii, a echipamentelor necesare.

Principalele cadre de preluat

Trecerea in revista a cadrelor specifice pe care le va prelua reprezinta un aspect important pentru buna desfasurare a activitatii fotografice – si, bineinteles, pentru modul in care va arata orice album foto de absolvire. Desi spontaneitatea este o variabila specifica activitatii fotografice, structurarea tipurilor de fotografii care sunt de obicei preluate la ceremoniile de absolvire inseamna un rezultat optim:

  • fotografia de portret: este esentiala pentru crearea albumului de sfarsit de liceu sau facultate, care va fi cea mai importanta amintire pentru fiecare dintre absolventi;
  • fotografia de grup: fotografiile cu toti colegii, cu profesorii si chiar cele cu familia sunt importante, pentru ca absolventii sa aiba o amintire cu toti cei cu care si-au petrecut o etapa din viata si cu cei care le sunt mereu alaturi.

In cazul in care se va continua celebrarea si cu o petrecere de zile mari, fotograful trebuie sa fie spontan si sa preia cadre de grup, surprinzandu-i pe cei care sunt pe ringul de dans, pe absolventii emotionati si veseli, stand de vorba intre ei sau cu profesorii, si in diverse alte ipostaze pe care participantii isi doresc sa si le aminteasca.

Daca absolventii sunt deschisi si vor sa creeze si o serie de fotografii amuzante, recuzita corespunzatoare este de ajutor fotografului: peruci, ochelari amuzanti, masti si alte asemenea articole care completeaza fotografiile.

Fotograful de eveniment este sociabil, comunica eficient si are abilitatile potrivite pentru a capta momentele cheie ale evenimentului de absolvire, rezultatul fiind un album diversificat, plin cu imagini care ii vor ajuta pe participanti sa isi aminteasca de aceasta zi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns