Editoare foto gratuite pentru a va corecta fotografiile

Intotdeauna folosesc editoare foto premium insa acestea sunt foarte scumpe, iar daca nu aveti posibilitatea de a le cumpara trebuie sa stiti ca exista si unele gratuite, care sunt alternative foarte bune la programe precum Photoshop.

GIMP este poate unul dintre cele mai cunoscute editoare foto gratuite. Poate fi folosit pe diverse sisteme de operare precum Windows, Linux sau OS. Il puteti descarca de pe gimp.org.

PhotoScape este si el o alternativa gratuita la programele scumpe de editare si schimbare a formatului fotografiilor. Are batch editor si posibilitatea de a copia modificarile facute la o anumita fotografie, lucru util atunci cand realizati mai multe fotografii cu aceleasi setari, in conditii similare de luminozitate.

DarkTable este un program util celor care lucreaza pe Mac. Nu este disponibil pentru Windows insa poate fi folosit si pe Linux.

Cei care sunteti obisnuiti cu Adobe Lightroom trebuie sa stiti ca exista un program similar, accesibil. Acesta este RawTherapee, cu o interfata similara si o paleta bogata de optiuni.

Pixia si Picasa sunt alte doua programe pe care le puteti folosi gratuit pentru editarea fotografiilor mai putin reusite. Le puteti descarca si configura extrem de usor, fiind nevoie de doar cateva minute. Daca cunoasteti si alte editoare foto gratuite va rog sa lasati un comentariu mai jos pentru a ii ajuta pe cei care citesc acest articol.