Este esential ca orice fotografie CV sa exprime seriozitate si eleganta, iar de aceea veti avea nevoie de un profesionist. In plus calitatii unor fotografii realizate de acesta, va poate sfatui cu privire la tinuta pe care sa o abordati, a culorii acesteia si a pozitiei pe care trebuie sa o aveti pentru ca imaginile sa exprime exact ceea ce va doriti.

Cu totii cunoastem importanta pe care o are structurarea perfecta a unui CV in zilele noastre. Nu doar studiile si experienta adaugate in CV ne recomanda unui posibil loc de munca, dar si fotografia pe care o atasam alaturi de acestea.

Elemente importante pentru orice fotografie CV

Vestimentatia, dar si accesorizarea sunt importante in ceea ce priveste o fotografie pentru CV. Teoretic, aceasta fotografie este primul contact pe care angajatorul in are cu voi, iar de aceea este esential ca felul in care aratati sa exprime seriozitate si o posibila colaborare de succes. Este recomandata o tinuta business casual, alcatuita in partea de sus dintr-o camasa in culori neutre. Cat despre accesorizare, femeile pot opta pentru o pereche de cercei eleganti, de dimensiuni mici, ori pentru un colier. Barbatii pot alege o cravata in diverse nuante, cum ar fi rosu grena, bleumarin, gri sau verde, in functie de camasa si sacoul pe care le poarta.

De ce este important sa adaugati o poza profesionala CV-ului vostru

Fotografia din CV are un impact foarte puternic asupra angajatorului. Acesta vizualizeaza, cu fiecare recrutare, sute de CV-uri, fiecare continand informatii diverse. O fotografie de calitate, care pune un posibil angajat in valoare, ii va ramane intiparita in memorie cu siguranta. In plus, diferenta dintre o poza profesionala, efectuata intr-un studio foto, alaturi de un fundal care sa va scoata in evidenta trasaturile si o fotografie efectuata acasa, cu telefonul mobil este izbitoare. Exista locuri de munca, in cadrul carora aspectul fizic are o importanta majora. Acestea sunt cele ce implica un contact direct cu clientii, zilnic, cum ar fi cele din domeniul turistic si hotelier sau relatii cu clientii. Cu siguranta, un angajator ce cauta personal in aceste domenii, va tine cont de aspectul pe care il au fotografiile aplicate in CV.

Aspecte de care sa tineti cont in fotografiile tip CV

Pentru ca sansele ca fotografia din CV sa va aduca job-ul mult dorit, sa fie mai mari, este important sa tineti cont de ceea ce exprimati prin acestea. De aceea, nu exagerati in ceea ce priveste make-up, coafura si vestimentatie. Make-up-ul trebuie sa fie cat mai simplu si sa va puna in evidenta trasaturile. Astfel ca este recomandata acoperirea tenului cat mai subtila, alaturi de un blush, mascara si un ruj, de preferat intr-o nuanta discreta de roz. In ceea ce priveste coafura, parul trebuie sa aiba un aspect ingrijit, fie ca optati pentru prinderea acestuia intr-un coc sau nu. Este recomandat sa zambiti in fotografia pentru CV, insa doar intr-o masura in care sa exprimati totusi incredere si seriozitate.

Tipuri de fotografii

In ceea ce priveste tipurile de fotografii pentru CV, acestea pot fi tip portret, care scot in evidenta doar trasaturile fetei, pana la umeri si tip full body. De asemenea, imaginile pot fi color, in cadrul carora aspectul fizic este observat mai bine, acestea fiind recomandate in cazul in care va doriti un loc de munca in cadrul caruia veti avea contact direct cu clientii si imagini alb-negru, ce exprima mai multa creativitate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns