Sedita foto familie

Cele mai reusite fotografii de botez sunt realizate de catre profesionisti cu experienta – botezul este un eveniment important in viata unui copil care necesita tratat ca atare.

Venirea pe lume a unui copil este cea mai mare bucurie pentru doi oameni care au decis sa devina parteneri, dar si pentru familiile si apropiatii celor doi. Odata ce familia s-a marit, celebrarile care urmeaza vor fi diferite de cele ale unui cuplu fara copii, incepand cu botezul si continuand anual cu sarbatorirea aniversarii micutului.

Botezul este prima petrecere organizata pentru copil, prilej cu care va fi realizata si o sedinta de fotografii de botez profesioniste. Asadar, ce idei de fotografiere a acestui eveniment sunt de actualitate?

Orice fotograf profesionist se va axa pe mai multe tipologii de fotografie: botez, nunta, aniversari, majorate si multe alte celebrari. In ceea ce priveste fotografia de botez, aceasta mixeaza fotografia de portret cu cea de familie, precum si preluarea cadrelor de grup.

Ce trucuri pot fi utilizate pentru cele mai frumoase fotografii de botez?

Pe langa abilitatile fotografice, un fotograf care va fotografia in cadrul unui botez trebuie sa comunice eficient cu parintii si invitatii, mai ales ca nu toate persoanele prezente sunt familiarizate cu aparatul de fotografiat. Rolul fotografului este sa destinda si sa creeze o atmosfera placuta, in cadrul careia va surprinde cele mai frumoase momente.

Fotografii profesionisti impart idei, se documenteaza si isi perfectioneaza constant modul de realizare al fotografiilor. De aceea, exista cateva trucuri pe care le pot folosi la realizarea fotografiilor reusite:

Vizualizarea locuintei familiei si a localului unde va avea loc botezul

Este o practica extrem de utila, chiar si pentru cel mai pregatit si experimentat fotograf, dar mai ales pentru cei aflati la inceput de drum. Un scurt drum in locurile unde vor avea loc cele 3 sedinte foto va ajuta enorm:

  • vor fi identificate cele mai optime cadre;
  • vor fi remarcate eventualele probleme cu lumina, mai ales in interior;
  • fotograful se va familiariza cu spatiul si se va putea pregati corespunzator cu aparatura necesara, daca lumina nu este optima in spatiile unde va avea loc evenimentul.

Imbinarea armonioasa a mai multor tipuri de fotografie

Cunostintele diversificate din acest vast domeniu contribuie la realizarea unul album de botez plin cu amintiri frumoase. Intreaga sedinta foto de botez va debuta cu sedinta foto de bebelus, care va fi realizata in intimitatea locuintei, acolo unde si parintii se simt confortabil.

Accentul se pune pe fotografierea micutului, in fotografii individuale, dar fotograful trebuie sa suprinda si momentele de familie, copilul cu cei doi parinti, impreuna si separat, dar si cu cei mai apropiati membri ai familiei naturale si spirituale, daca sunt prezenti inainte de desfasurarea propriu-zisa a botezului: bunicii si nasii.

Urmatoarea etapa de fotografiere va avea loc la biserica, unde va avea loc ceremonia religioasa. Cum crestinarea este in centrul acestui eveniment, fotografiile din biserica vor ocupa un loc important in albumul de familie. Fotograful va identifica momentele cheie – baia in cristelnita, slujba, nasii alaturi de copil, multimea de oameni prezenta -, si le va captura in fotografii de botez spectaculoase.

Daca vremea permite, fotograful poate sa surprinda cateva cadre si in jurul bisericii, deoarece cadrul natural inspira si sustine intotdeauna realizarea unor fotografii reusite.

Petrecerea de botez, care va avea loc in cadrul unui restaurant care organizeaza astfel de evenimente nu va mai avea in prim plan copilul, mai ales ca acesta va avea nevoie de liniste, de odihna. De aceea, fotograful va trebui sa se grabeasca sa-l fotografieze pe cel mic atat timp cat va mai fi prezent in incapere.

De asemenea, fotograful poate stabili o sedinta foto ulterioara, care se va concentra pe surprinderea imaginilor de familie, precum si programarea unei sedinte pentru bebelus.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns