sedinta foto familie

Fotografii de familie

Fotografia de familie este unul dintre genurile fotografice personale, care imbina fotografia de portret, fotojurnalismul si cunostinte din domeniul fotografiei documentare. Imaginile cu familia sunt cele pe care le observam in multe case: in rame foto de perete, in rame asezate printre articolele de decor, pe mobila.

In activitatea mea lucrez atat cu familii fara copii, atunci cand fotografia de cuplu cat mai reusita se afla in planul principal al preocuparilor mele, cat si cu familii cu nou-nascuti, copii de varsta prescolara sau chiar cu copii de varste mai mari. Oricum ar fi, regulile unei sedinte foto pentru familii sunt aceleasi, mai ales din punct de vedere tehnic, fotografic.

Ce ajuta la realizarea unor fotografii de familie reusite?

Daca acum aproximativ 20 de ani, erau mult mai greu de programat sedinte foto familie, in prezent, familiile aleg sa colaboreze frecvent cu un fotograf profesionist, pentru a se asigura ca vor avea cat mai multe amintiri cu toti cei dragi.

Desi exista camere foto profesioniste, accesibile oricui, colaborarea cu un fotograf inseamna realizarea unor fotografii de familie de calitate superioara, aportul acestuia fiind incontestabil.

Cand se lucreaza cu intreaga familie, un fotograf specializat intelege faptul ca va trebui sa comunice cat mai mult pentru a cunoaste povestea de cuplu, varsta copilului sau a copiilor, dupa caz.

Pentru diversitate, fotograful va sugera selectarea mai multor cadre de preluare a imaginilor, dar clientii sunt cei care iau decizia. Astfel, o parte dintre fotografii pot fi realizate acasa, in cadrul intim, iar altele pot fi facute cu ocazia unei iesiri in natura.

Sedinta foto pentru familie

Se recomanda ca sedinta foto pentru familie sa fie realizata acasa, mai ales cand este vorba despre un nou-nascut, care nu poate fi plimbat pentru mai multe ore. La domiciliul clientilor, mediul este familiar, membrii familiei sunt relaxati, iar emotiile vor fi usor de captat.

De asemenea, se va alege abordarea: fie va fi o atmosfera linistita, relaxata, spontana, fie se vor face fotografii intr-un cadru aranjat, bine pus la punct. Desigur ca nu este nevoie ca fotograful sa faca si regie pentru imagini, dar multe familii doresc sa efectueze o sedinta foto amuzanta, sa imbrace haine de epoca etc.

Oferta pentru sedinta foto familie este stabilita in urma discutiei cu fotograful, deoarece fiecare familie este unica si la fel si cerintele acesteia. Pentru detalii ma puteti contacta prin unul din mijloacele de aici

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns