Aveti nevoie de un fotograf nunta Bucuresti? Asa cum probabil v-ati dat seama inca din titlu, azi vom vorbi despre importanta comunicarii cu un fotograf de nunta, omul care detine cel mai insemnat rol in crearea si pastrarea amintirilor din ziua cea mare. Nu este simplu sa planifici o nunta – este nevoie de multa rabdare si de implicare, astfel incat totul sa fie planificat pana la cel mai mic detaliu.

Indiscutabil, fotograful are un rol important, deoarece voi, mirii, ii acordati increderea si contati pe el si pe serviciile acestuia. Va doriti sa capteze fiecare moment al serii, pentru a crea o carte de basm cu amintiri.

Inainte de a-i acorda aceasta sansa, iata care sunt cele mai insemnate detalii de pus la punct, adresate acestuia sub forma de intrebari. Un mini interviu este tot ce aveti nevoie pentru ca totul sa iasa perfect!

Prima intalnire cu un fotograf de nunta? Iata ce intrebari trebuie sa ii adresati

„De cat timp lucrezi ca fotograf pentru nunti?” – Intrebarea esentiala: un mic istoric prin care sa cunoasteti pasii sai in cariera poate fi o introducere ajutatoare. Experienta isi dovedeste relevanta si in acest caz, contribuind la capturarea celor mai bune imagini.

„Putem sa aruncam o privire peste portofoliul tau?  Fotografiile incluse in galerie sunt recente?” Este important sa va placa fotografiile din portofoliul fotografului pe care doriti sa il angajati pentru nunta voastra. Acestea reflecta posibilitatea fotografului de a asigura rezultatele dorite de voi.

„Ce se afla la baza stilului tau de a fotografia?” Este necesar sa ii expuneti preferintele voastre in materie de stil – creativ, traditional etc. Nu toti mirii isi doresc acelasi tip de fotografie. De astfel, la acest aspect contribuie si tematica nuntii.

„Te bazezi de multe ori pe spontaneitate?” Un fotograf spontan poate sa captureze cele mai inedite imagini, fara a fi necesar ca mirii sau invitatii sa se aseze intr-un mod anume pentru a fi fotografiati.

„Care este in opinia ta detaliul ce te diferentiaza de un alt fotograf nunta Bucuresti?” Detaliile fac diferenta, acest criteriu aplicandu-se si in cazul fotografiilor de nunta. Poate fi vorba de experienta indelungata sau poate fi vorba de creativitate si spontaneitate, atribute a caror prezenta asigura intotdeauna un plus sustinut de catre portofoliul fotografului in cauza.

„Este posibil sa indeplinesti cerintele noastre in ceea ce priveste fotografiile?” – In cazul in care aveti preferinte pentru un anumit tip de fotografii, cadre, momente sau amplasari, nu ezitati sa i le dezvaluiti fotografului. Sta in natura job-ul sau sa isi multumeasca clientii!

„Data de … este disponibila in agenda ta?” Este firesc sa stabiliti data nuntii inainte de a contacta un fotograf de nunta. Oricat de mult v-ar placea portofoliul unui fotograf, daca acesta nu este disponibil in ziua nuntii voastre, nu va ajuta.

„Care sunt informatiile de care ai nevoie din partea noastra, inaintea evenimentului?” Locatia nuntii, tematica evenimentului, biserica la care va fi celebrata cununia religioasa sunt doar cateva aspecte pe care un fotograf  nunta Bucuresti trebuie sa le cunoasca.

„Ai mai asistat la nunti in aceeasi locatie? – Daca raspunsul va fi unul negativ, o idee buna ar fi ca acesta sa faca un tur al locatiei, pentru a-si schita un plan pentru ziua cea mare, pentru a se familiariza cu detalii precum lumina si spatiul.

Alte intrebari la care trebuie sa primiti raspuns de la un fotograf de nunta inainte de semnarea contractului

 • „Ce include, mai exact, pachetul tau standard de servicii? Este posibil sa personalizam pachetul in functie de buget si de preferinte?”
 • „Poti fi prezent si la evenimentele importante ce preceda nunta propriu-zisa, cum ar fi petrecerea burlacilor sau a burlacitelor?”
 • „Oferi si servicii video? Care este pretul?”
 • „Vei lucra impreuna cu un asistent?
 • „Fotografiile realizate vor fi editate si ajustate? Exista un cost aditional pentru acest serviciu sau este inclus in pretul pachetului?”
 • „Putem include o cabina foto, unde invitatii sa aiba sansa de a-si crea propriile amintiri?”
 • Care este perioada de asteptare pana la primire pozelor?”
 • Serviciile tale includ si realizarea de albume foto? Care sunt preturile? Vom putea alege pozele ce urmeaza a fi incluse?”
 • Accepti plata in rate?
 • Cand vom primi contractul?
 • In cazul in care, din anumite motive, te vei afla in imposibilitatea de a asista la eveniment, care este si in ce consta planul de rezerva?

Sfaturi utile pentru voi

Cititi cu atentie contractul inainte de a va da acordul pentru colaborare!

Cautati parerea celor ce au colaborat in trecut cu acesta, precum si dovezi ale muncii sale. Atentie! Decizia finala va apartine!

Asigurati-va ca fotograful este pe placul vostru. O conexiune se simte din start! Aveti in vedere daca, pe parcursul discutiei, a acordat atentie pretentiilor si intrebarilor pe care i le-ati adresat.

Interesati-va si de orele incluse in pachet – nu va doriti ca fotograful sa paraseasca sala chiar in momentul taierii tortului!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns