Sedinta foto copii

Fotografia de copii este un stil foto aparte, pentru care este nevoie de un fotograf cu adevarat experimentat. Indiferent ca este vorba despre fotografierea unui bebe de cateva saptamani sau despre copiii prescolari si scolari, este nevoie de abilitati excelente de comunicare, pentru o colaborare armonioasa.

Fotografia de studio vs fotografia in natura

Cel mai frecvent, pentru sedinte foto cu copii mici, pana in 2-3 ani, parintii prefera sa amenajeze acasa un cadru magic, de poveste, pentru aminitiri deosebite. De asemenea, pentru sedinte foto bebelusi, parintii adora sa cumpere haine si accesorii delicate, simpatice, pentru a-si imbraca micutul in cele mai alese tinute.

Cand copilul este mai mare, merge si se joaca afara, unde are deja locurile sale preferate, sedinta foto poate fi realizata oricand, in functie de programul de masa, odihna, informatii pe care parintii le vor furniza fotografului.

Este important ca parintii sa retina faptul ca, oricat de repede si de bine se va intelege fotograful cu cel mic, prezenta lor este obligatorie, pana la final, pentru a-l ajuta pe fotograf atunci cand este nevoie si pentru a-i fi alaturi copilului.

Care sunt abilitatile unui fotograf de copii?

Abilitatile de comunicare reprezinta cheia fotografiilor reusite si vizeaza modul de colaborare cu parintii si complicitatea cu copilul, de care este nevoie pentru ca sedinta foto sa fie armonioasa.

Pentru a realiza o sedinta foto copii care se axeaza pe naturalete, fotograful va imbina stilul fotojurnalistic cu fotografia de portret. O astfel de abordare este posibila cu copiii care deja au activitate, se joaca, interactioneaza cu tot ce este in jur. Impreuna cu parintii, fotograful va decide daca fotografiile vor fi preluate in camera micutului, in timp ce se joaca si/sau afara, intr-un parc, la locul de joaca.

Daca parintii doresc o sedinta foto moderna, care iese din tipare, copilul poate fi fotografiat in diverse tinute, intr-un cadru urban: intr-o zona cu circulatie intensa, in fata unei cladiri impozante. Oriunde se va desfasura sedinta foto copii, fotograful experimentat va stii sa se profite de lumini, geometria cladirilor si luminile stradale, atunci cand sedinta este programata la apus.

In fond, fotografia de copii apartine genului fotografice personal si poate sa devina cat de creativa doresc participantii.