De ce ai nevoie de un fotograf profesionist pentru nunta

Oamenii ajung foarte repede la concluzia gresita ca nu au nevoie de un fotograf profesionist la nunta sau botez. Considera ca pot face singuri fotografiile, cu un aparat de fotografiat sau chiar cu telefonul mobil. E perfect adevarat acest lucru numai ca in realitatea nu se intampla asa.

Atunci cand nu exista o persoana care sa aiba doar responsabilitatea aceasta, de a face fotografii, se vor rata multe momente importante pentru ca toata lumea va avea impresia ca la un moment dat cineva o sa faca o anumita fotografie, iar la final se constata ca acel cineva nu a existat la multe dintre momentele importante.

Ca atare exista nevoia de a avea cineva aceasta responsabilitate astfel incat cel mai bine este sa se recurga la un fotograf profesionist. O persoana care nu fotografiaza in mod regulat nu stie cum sa evite anumite capcane. Spre exemplu imaginea poate arata foarte bine in ecranul unui telefon mobil sau aparat de fotografiat insa de foarte multe ori atunci cand descarcam imaginile pe calculator, observam ca rezolutia nu este foarte buna.

Un fotograf profesionist nu rateaza nici un moment important al nuntii, nu ajunge sa piarda fotografiile si de fiecare data cand apasa pe un buton iese o fotografie perfecta, care se va regasi in albumul de nunta. Motivele pentru a apela la un fotograf care merge periodic la nunti sunt mult mai multe insa acestea sunt suficiente pentru a intelege importanta fotografului profesionist.

Editoare foto gratuite pentru a va corecta fotografiile

Intotdeauna folosesc editoare foto premium insa acestea sunt foarte scumpe, iar daca nu aveti posibilitatea de a le cumpara trebuie sa stiti ca exista si unele gratuite, care sunt alternative foarte bune la programe precum Photoshop.

GIMP este poate unul dintre cele mai cunoscute editoare foto gratuite. Poate fi folosit pe diverse sisteme de operare precum Windows, Linux sau OS. Il puteti descarca de pe gimp.org.

PhotoScape este si el o alternativa gratuita la programele scumpe de editare si schimbare a formatului fotografiilor. Are batch editor si posibilitatea de a copia modificarile facute la o anumita fotografie, lucru util atunci cand realizati mai multe fotografii cu aceleasi setari, in conditii similare de luminozitate.

DarkTable este un program util celor care lucreaza pe Mac. Nu este disponibil pentru Windows insa poate fi folosit si pe Linux.

Cei care sunteti obisnuiti cu Adobe Lightroom trebuie sa stiti ca exista un program similar, accesibil. Acesta este RawTherapee, cu o interfata similara si o paleta bogata de optiuni.

Pixia si Picasa sunt alte doua programe pe care le puteti folosi gratuit pentru editarea fotografiilor mai putin reusite. Le puteti descarca si configura extrem de usor, fiind nevoie de doar cateva minute. Daca cunoasteti si alte editoare foto gratuite va rog sa lasati un comentariu mai jos pentru a ii ajuta pe cei care citesc acest articol.

Va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube

In cazul in care doriti sa vedeti cateva dintre imaginile video pe care le surprind zilnic sau mai multe colaje cu fotografii, va invit sa intrati pe canalul meu de YouTube si sa dati subscribe. Voi incerca sa distribui periodic materiale video astfel incat abonarea dumneavoastra va permite sa le vedeti imediat ce sunt incarcate pe platforma.

De asemenea feed back-ul lasat prin comentarii ma ajuta sa inteleg mai bine ceea ce va doriti sa vedeti si, intr-un fel sau altul, vom avea cu totii de castigat.

In cei peste 15 ani de activitate ca fotograf profesionist am reusit sa surprind sute de imagini spectaculoase din Bucuresti si din tara astfel incat va pot pune cu placere la dispozitie o parte dintre ele, daca doriti. In acelasi timp, daca vreti sa faceti fotografie la modul profesionist va pot ajuta cu sfaturi. 

Pe langa canalul de YouTube si acest site, ma puteti gasi si pe pagina de Facebook, acolo unde gasiti mult mai multe fotografii. Pot fi gasit si pe profilul personal de Facebook, unde exista o alta serie de fotografii. 

Acesta este primul meu articol de pe blog si va urma o serie de alte articole astfel incat va provoc sa ma provocati, daca imi este permis acest joc de cuvinte. Daca vreti sa scriu despre un subiect anume, o voi face cu mare placere, asa ca nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos.