sedinta foto familie

Fotografii de familie

Fotografia de familie este unul dintre genurile fotografice personale, care imbina fotografia de portret, fotojurnalismul si cunostinte din domeniul fotografiei documentare. Imaginile cu familia sunt cele pe care le observam in multe case: in rame foto de perete, in rame asezate printre articolele de decor, pe mobila.

In activitatea mea lucrez atat cu familii fara copii, atunci cand fotografia de cuplu cat mai reusita se afla in planul principal al preocuparilor mele, cat si cu familii cu nou-nascuti, copii de varsta prescolara sau chiar cu copii de varste mai mari. Oricum ar fi, regulile unei sedinte foto pentru familii sunt aceleasi, mai ales din punct de vedere tehnic, fotografic.

Ce ajuta la realizarea unor fotografii de familie reusite?

Daca acum aproximativ 20 de ani, erau mult mai greu de programat sedinte foto familie, in prezent, familiile aleg sa colaboreze frecvent cu un fotograf profesionist, pentru a se asigura ca vor avea cat mai multe amintiri cu toti cei dragi.

Desi exista camere foto profesioniste, accesibile oricui, colaborarea cu un fotograf inseamna realizarea unor fotografii de familie de calitate superioara, aportul acestuia fiind incontestabil.

Cand se lucreaza cu intreaga familie, un fotograf specializat intelege faptul ca va trebui sa comunice cat mai mult pentru a cunoaste povestea de cuplu, varsta copilului sau a copiilor, dupa caz.

Pentru diversitate, fotograful va sugera selectarea mai multor cadre de preluare a imaginilor, dar clientii sunt cei care iau decizia. Astfel, o parte dintre fotografii pot fi realizate acasa, in cadrul intim, iar altele pot fi facute cu ocazia unei iesiri in natura.

Sedinta foto pentru familie

Se recomanda ca sedinta foto pentru familie sa fie realizata acasa, mai ales cand este vorba despre un nou-nascut, care nu poate fi plimbat pentru mai multe ore. La domiciliul clientilor, mediul este familiar, membrii familiei sunt relaxati, iar emotiile vor fi usor de captat.

De asemenea, se va alege abordarea: fie va fi o atmosfera linistita, relaxata, spontana, fie se vor face fotografii intr-un cadru aranjat, bine pus la punct. Desigur ca nu este nevoie ca fotograful sa faca si regie pentru imagini, dar multe familii doresc sa efectueze o sedinta foto amuzanta, sa imbrace haine de epoca etc.

Oferta pentru sedinta foto familie este stabilita in urma discutiei cu fotograful, deoarece fiecare familie este unica si la fel si cerintele acesteia. Pentru detalii ma puteti contacta prin unul din mijloacele de aici

Sedita foto familie

Cele mai reusite fotografii de botez sunt realizate de catre profesionisti cu experienta – botezul este un eveniment important in viata unui copil care necesita tratat ca atare.

Venirea pe lume a unui copil este cea mai mare bucurie pentru doi oameni care au decis sa devina parteneri, dar si pentru familiile si apropiatii celor doi. Odata ce familia s-a marit, celebrarile care urmeaza vor fi diferite de cele ale unui cuplu fara copii, incepand cu botezul si continuand anual cu sarbatorirea aniversarii micutului.

Botezul este prima petrecere organizata pentru copil, prilej cu care va fi realizata si o sedinta de fotografii de botez profesioniste. Asadar, ce idei de fotografiere a acestui eveniment sunt de actualitate?

Orice fotograf profesionist se va axa pe mai multe tipologii de fotografie: botez, nunta, aniversari, majorate si multe alte celebrari. In ceea ce priveste fotografia de botez, aceasta mixeaza fotografia de portret cu cea de familie, precum si preluarea cadrelor de grup.

Ce trucuri pot fi utilizate pentru cele mai frumoase fotografii de botez?

Pe langa abilitatile fotografice, un fotograf care va fotografia in cadrul unui botez trebuie sa comunice eficient cu parintii si invitatii, mai ales ca nu toate persoanele prezente sunt familiarizate cu aparatul de fotografiat. Rolul fotografului este sa destinda si sa creeze o atmosfera placuta, in cadrul careia va surprinde cele mai frumoase momente.

Fotografii profesionisti impart idei, se documenteaza si isi perfectioneaza constant modul de realizare al fotografiilor. De aceea, exista cateva trucuri pe care le pot folosi la realizarea fotografiilor reusite:

Vizualizarea locuintei familiei si a localului unde va avea loc botezul

Este o practica extrem de utila, chiar si pentru cel mai pregatit si experimentat fotograf, dar mai ales pentru cei aflati la inceput de drum. Un scurt drum in locurile unde vor avea loc cele 3 sedinte foto va ajuta enorm:

  • vor fi identificate cele mai optime cadre;
  • vor fi remarcate eventualele probleme cu lumina, mai ales in interior;
  • fotograful se va familiariza cu spatiul si se va putea pregati corespunzator cu aparatura necesara, daca lumina nu este optima in spatiile unde va avea loc evenimentul.

Imbinarea armonioasa a mai multor tipuri de fotografie

Cunostintele diversificate din acest vast domeniu contribuie la realizarea unul album de botez plin cu amintiri frumoase. Intreaga sedinta foto de botez va debuta cu sedinta foto de bebelus, care va fi realizata in intimitatea locuintei, acolo unde si parintii se simt confortabil.

Accentul se pune pe fotografierea micutului, in fotografii individuale, dar fotograful trebuie sa suprinda si momentele de familie, copilul cu cei doi parinti, impreuna si separat, dar si cu cei mai apropiati membri ai familiei naturale si spirituale, daca sunt prezenti inainte de desfasurarea propriu-zisa a botezului: bunicii si nasii.

Urmatoarea etapa de fotografiere va avea loc la biserica, unde va avea loc ceremonia religioasa. Cum crestinarea este in centrul acestui eveniment, fotografiile din biserica vor ocupa un loc important in albumul de familie. Fotograful va identifica momentele cheie – baia in cristelnita, slujba, nasii alaturi de copil, multimea de oameni prezenta -, si le va captura in fotografii de botez spectaculoase.

Daca vremea permite, fotograful poate sa surprinda cateva cadre si in jurul bisericii, deoarece cadrul natural inspira si sustine intotdeauna realizarea unor fotografii reusite.

Petrecerea de botez, care va avea loc in cadrul unui restaurant care organizeaza astfel de evenimente nu va mai avea in prim plan copilul, mai ales ca acesta va avea nevoie de liniste, de odihna. De aceea, fotograful va trebui sa se grabeasca sa-l fotografieze pe cel mic atat timp cat va mai fi prezent in incapere.

De asemenea, fotograful poate stabili o sedinta foto ulterioara, care se va concentra pe surprinderea imaginilor de familie, precum si programarea unei sedinte pentru bebelus.


Cele mai frumoase fotografii de banchet sunt realizate de un profesionist pasionat de meseria sa. Proiectele de fotografie preluate pentru evenimentele cu tineri – banchete, petreceri de absolvire – au un farmec aparte, datorita energiei si bucuriei manifestate de cei care incheie o etapa atat de frumoasa si importanta din vietile lor.

Totodata, atitudinea fotografului va fi usor diferita in functie de varsta participantilor, care este cuprinsa intre 14 (pentru elevii care termina gimnazului) si 23-24, studentii care termina masteratul si organizeaza o astfel de petrecere. In afara de ce ciclul gimnazial si cel de masterat, liceenii si cei care termina facultatea organizeaza petreceri fabuloase!

Pentru ca, in mod evident, fiecare dintre aceste generatii are un comportament aparte, atitudinea fotografului se refera in principal la modalitatile de comunicare cu participantii, care vor fi calibrate conform personalitatii acestora.

Albume de poveste – Oferta fotografii de banchet la tarife avantajoase

Gratie experientei acumulate, fotograful profesionist este capabil sa preia cadrele cheie in timpul petrecerii de banchet, imbinand armonios fotografia de portret cu cea de grup, de eveniment. In acelasi timp, fotograful va fi spontan si ii va lasa pe participanti sa se desfasoare liber, surprinzand astfel esenta relatiilor frumoase pe care acestia le-au dezvoltat de-a lungul anilor de studiu.

Pentru a putea sa ofere cele mai frumoase fotografii de banchet, fotograful comunica eficient cu cei implicati in organizare, schimband informatii si detalii legate de eveniment:

Ziua sau zilele in care vor fi efectuate fotografiile

Banchetul este una dintre sedintele caracteristice finalizarii scolilor, insa majoritatea elevilor si studentilor isi doresc si o serie de fotografii de portret profesionale, pentru alcatuirea unui album de poveste;

Locul unde va avea loc petrecerea

Banchetele organizate in zilele noastre se desfasoara asemenea unui eveniment de mare anvergura, precum o nunta, spre exemplu. Organizarea este minutioasa, fiind alese locatia, servicii desavarsite de catering, un DJ care sa asigura muzica, astfel ca fotograful profesionist de banchet va trata aceasta petrecerea cu cea mai mare seriozitate.

Pentru ca fotografiile sa fie reusite, acesta va merge la restaurantul sau centrul de evenimente pentru vizualizarea salii si analiza luminii, eventual si pe timpul zilei si pe timpul serii. Aceasta activitate il ajuta sa isi asigure tot echipamentul necesar, dar cunoasterea locului inseamna si punctualitate si realizarea celor mai reusite fotografii de banchet cu decorul.

Idei pentru realizarea de fotografii de banchet

Pentru realizarea cadrelor inedite, fotograful de banchet trebuie sa fie mereu in priza: energia celor care participa este debordanta, sunt spontani si explozivi, mai ales ca pe tot parcursul acestei petreceri, se va dansa.

Integrarea unor accesorii amuzante – palarii, peruci, mesaje amuzante – pot completa albumul fotografic final.

Ce include o oferta fotografii pentru banchet?

Faptul ca in domeniul fotografic tot mai multe persoane isi incearca norocul creeaza si o oarecare confuzie printre solicitantii de fotografie, la fel de mult cum are si un efect negativ printre cei mai experimentati dintre fotografi. De aceea, o oferta fotografii corecta nu inseamna nici cel mai mic, nici cel mai mare pret practicat. Cel mai optim este ca fotograful de banchet sa fie ales in functie de portofoliul realizat, fie ca a efectuat sau nu pana acum o sedinta pentru fotografierea in cadrul unui banchet.

Profesionalismul unui fotograf pasionat este reflectat de toata activitatea din jurul meseriei sale: grija pentru cei cu care colaboreaza, modul de prezentare a portofoliului prin intermediul unui blog sau a unui website, precum si modul de comunicare cu cei care ii solicita serviciile.

Asadar, tariful practicat de un profesionist include toata munca depusa la fata locului, precum si operatiunile de editare ulterioare, dar si investitiile facute de-a lungul anilor in cursuri de pregatire, aparatura performanta si alte eforturi sustinute pentru a deveni un profesionist.

Un album foto absolvire trebuie sa includa cele mai bune fotografii realizate de profesionisti. Petrecerile de absolvire, fie ca sunt pentru liceeni, fie ca sunt pentru studenti, reprezinta o sarcina importanta pentru toti cei implicati in organizare. Pentru fotograful profesionist, acest eveniment va fi, de cele mai multe ori, impartit in doua planuri: efectuarea fotografiilor in cadrul ceremoniei de absolvire si realizarea sedintei foto de la petrecerea de absolvire. 

Sfaturi practice – Atitudinea fotografului specializat in evenimente de absolvire

Indiferent de tipul de celebrare, fotografia de eveniment prezinta anumite caracteristici comune, care se refera, mai ales, la atitudinea fotografului. Mai exact, capacitatea de adaptare si reactia la situatiile neprevazute care pot surveni in cazul acestor sedinte fotografice care implica un numar mare de persoane si pot dura mai multe ore.

De aceea, fotograful care va prelua imaginile unei petreceri de absolvire va trebui sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

Organizarea etapelor de preluare a fotografiilor

Avand in vedere importanta unui album foto de absolvire, odata stabilita colaborarea pentru realizarea fotografiilor pentru eveniment, fotograful isi va diviza corect etapele de lucru. In cele mai multe situatii, cei care contacteaza fotograful vor dori preluarea fotografiilor in cadrul ceremoniei de prezentare a absolventilor, indiferent ca este vorba despre liceu, facultate sau chiar despre terminarea cursurilor scolii generale.

In cadrul acestei ceremonii, vor fi surprinse momentele cheie si personajele cheie: fotografiile de grup, fotografiile cu cei care prezinta, cu profesorii si, la cererea solicitantilor, fotografii cu fiecare dintre participanti, pentru alcatuirea unui album de absolvire.

Pentru petrecerea de absolvire, daca este organizata una, fotograful va trebui sa treaca de la atmosfera oficiala a cursului festiv, organizat pentru absolventi, la atmosfera detasata, distractiva, amuzanta a petrecerii de celebrare.

Stabilirea punctelor de intalnire

Serviciul profesionist de fotografie de evenimente nu se reflecta doar in calitatea imaginilor preluate, ci inseamna si punctualitate, atentie la detalii si comunicare eficienta. Astfel, este extrem de important ca fotograful sa cunoasca adresele exacte ale locatiilor, orele de incepere a evenimentelor si alte detalii care tin de partea de organizare. De asemenea, stabilirea numarului de ore de prestare a serviciului reprezinta o parte importanta a bunei organizari a fotografului, precum si pentru asigurarea aparaturii, a echipamentelor necesare.

Principalele cadre de preluat

Trecerea in revista a cadrelor specifice pe care le va prelua reprezinta un aspect important pentru buna desfasurare a activitatii fotografice – si, bineinteles, pentru modul in care va arata orice album foto de absolvire. Desi spontaneitatea este o variabila specifica activitatii fotografice, structurarea tipurilor de fotografii care sunt de obicei preluate la ceremoniile de absolvire inseamna un rezultat optim:

  • fotografia de portret: este esentiala pentru crearea albumului de sfarsit de liceu sau facultate, care va fi cea mai importanta amintire pentru fiecare dintre absolventi;
  • fotografia de grup: fotografiile cu toti colegii, cu profesorii si chiar cele cu familia sunt importante, pentru ca absolventii sa aiba o amintire cu toti cei cu care si-au petrecut o etapa din viata si cu cei care le sunt mereu alaturi.

In cazul in care se va continua celebrarea si cu o petrecere de zile mari, fotograful trebuie sa fie spontan si sa preia cadre de grup, surprinzandu-i pe cei care sunt pe ringul de dans, pe absolventii emotionati si veseli, stand de vorba intre ei sau cu profesorii, si in diverse alte ipostaze pe care participantii isi doresc sa si le aminteasca.

Daca absolventii sunt deschisi si vor sa creeze si o serie de fotografii amuzante, recuzita corespunzatoare este de ajutor fotografului: peruci, ochelari amuzanti, masti si alte asemenea articole care completeaza fotografiile.

Fotograful de eveniment este sociabil, comunica eficient si are abilitatile potrivite pentru a capta momentele cheie ale evenimentului de absolvire, rezultatul fiind un album diversificat, plin cu imagini care ii vor ajuta pe participanti sa isi aminteasca de aceasta zi.

Aveti nevoie de un profesionist pentru fotografii botez Bucuresti? Ati ajuns unde trebuie! Cand deveniti parinti, la crestinarea bebelusului vostru, fericirea trebuie imortalizata prin fotografii de botez expresive si foarte bune din punct de vedere tehnic. Este foarte important sa tineti cont de cateva detalii esentiale in alegerea unui pachet foto pentru ca peste ani si ani sa beneficiati de cele mai frumoase imagini!

Numarul de fotografii de botez incluse in pachet

In primul rand, trebuie sa cautati un pachet foto care sa includa numarul potrivit fotografii de botez pentru voi. Fiind vorba despre un eveniment unic in familie, ideal este sa optati pentru cat mai multe fotografii, pentru ca astfel veti avea practic la dispozitie intregul ,,film” al botezului, pe care il puteti derula cu drag alaturi de micutul vostru mai tarziu, cand va fi mai mare si va cuprinde nostalgia. Mai mult, cu cat veti avea mai multe fotografii de la botez, cu atat va va fi mai usor sa va alegeti preferatele, pentru a le inrama frumos acasa.

Timpul pe care fotograful il poate petrece la botez

Pentru a suprinde cat mai multe momente din timpul botezului, fotograful profesionist trebuie sa fie prezent cat mai mult timp in timpul evenimentului unic. Asadar, trebuie sa aveti in vedere si acest aspect. Durata de timp in care vor fi necesare serviciile profesioniste trebuie sa fie mentionata neaparat in descrierea pachetului pe care il alegeti, dar si in contractul pe care il incheiati cu fotograful profesionist.

Stilul fotografiilor

Daca va doriti anumite tipuri de cadre in timpul botezului, cu focus pe anumite persoane, cum sunt nasii sau parintii, de exemplu, atunci trebuie sa discutati acest aspect impreuna cu fotograful, insa inainte de eveniment. De asemenea, in cazul in care voi, ca parinti va doriti ca fotograful sa urmareasca o anumita poveste, care sa fie in concordanta cu modul in care ati gandit evenimentul, comunicati-i acestuia tot ce trebuie sa stie, astfel incat la final sa primiti fotografiile pe care le-ati visat!

Personalitatea fotografului

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont inainte de a alege un profesionist care sa aleaga fotografii de botez este personalitatea acestuia. Indreptati-va catre un om cald, zambitor si optimist, care sa emane bunatate si care sa stie ca este important sa impleteasca latura umana cu latura profesionala atunci cand realizeaza fotografii la crestinarea micutului vostru. Foarte important este sa gasiti intelegere la el si sa aveti siguranta ca ii este foarte clar ce doriti!

Recuzita

In cazul in care va doriti ca la botez sa aveti parte si de un coltisor special in care oaspetii sa se poata fotografia in ipostaze haioase si sa se distreze, atunci discutati cu fotograful, pentru a va asigura ca acesta poate aduce si recuzita necesara: palarioare, baghete, pancarte micute cu mesaje amuzante. Astfel, invitatii vostri vor simti ca sunt importanti, intrucat v-ati gandit la ei in prealabil!

Nu va grabiti sa alegeti un pachet foto pentru botez! Acordati-va timp si studiati cu atentie tipurile de oferte pe care le aveti la dispozitie, astfel incat mai tarziu sa va bucurati de amintiri frumoase si deosebite. De asemenea, ganditi-va daca va doriti si un album foto printat, pe langa CD-ul cu imagini, pentru ca fotograful profesionist va poate ajuta si din acest punct de vedere!

sedinta foto profesionala

De ce ar trebui sa luati in calcul ca o sedinta foto profesionala poate fi un cadou special pentru cei dragi este simplu de dedus: in primul rand, va fi o amintire de nepretuit. La modul general, alegerea unui cadou pentru cei dragi nu este niciodata usoara, pentru ca trebuie sa luati in considerare extrem de multe aspecte, incepand de la personalitatea persoanelor la care va ganditi si pana la ce si-ar dori. Per total, important este sa optati pentru un cadou cu personalitate, care sa aiba o semnificatie aparte si care sa transmita emotie. De aceea, o sedinta foto este ideala pentru a fi oferita in dar!

Amintiri care dainuie in timp

Intai de toate, fotografiile reprezinta amintiri prin care pot fi imortalizate momente de neuitat. Alegand sa oferiti cadou o sedinta foto veti da ocazia celor dragi sa-si contureze propria poveste, pe care sa o poata revedea si peste ani. De exemplu, daca aveti prieteni care urmeaza sa devina parinti, atunci cu siguranta acestia se vor bucura de o zi petrecuta in fata camerei, in timp ce realizeaza fotografii pe care le vor putea arata micutului sau micutei atunci cand creste. De asemenea, le puteti oferi si parintilor o sedinta foto cadou. Astfel, cu siguranta se vor redescoperi unul pe celalalt si se vor bucura de o zi frumoasa!

Alegerea cadrelor se poate discuta impreuna cu fotograful profesionist

Pentru ca cei dragi sa aiba parte de o sedinta foto asa cum au visat intotdeauna, recomandat este sa le oferiti lor posibilitatea de a-si alege cadrele ideale. Despre acest aspect se poate discuta impreuna cu fotograful profesionist, iar ideile persoanelor pe care le iubiti se pot impleti cu cele ale specialistului. In acest fel, cu siguranta la final imaginile vor fi spectaculoase!

In interior sau in exterior

Astazi puteti opta intre sedinte foto realizate in interior sau in exterior. Ideal este sa luati o decizie in functie de anotimpul in care doriti sa le pregatiti persoanelor apropriate o surpriza, dar si in functie de ce considerati ca le-ar placea mai mult. Daca primavara, vara sau toamna, atunci cand temperaturile sunt prietenoase, este usor ca cei dragi sa petreaca o zi intreaga afara, iarna, cand frigul incepe sa-si arate coltii, cel mai bine este ca fotografiile sa fie realizate intr-un studio in mod deosebit amenajat!

Cadoul ideal in numeroase situatii

Daca exista cadouri se care se ofera numai de Craciun, de Paste sau cu ocazia zilei de nastere, cand vine vorba despre o sedinta foto cadou, puteti utiliza aceasta idee oricand, indiferent daca doriti sa le faceti o surpriza celor apropriati in preajma sarbatorilor de iarna, a sarbatorilor Pascale sau, de ce nu, la aniversarea a unui anumit numar de ani de casatorie. Totodata, daca doriti sa va aratati aprecierea pentru cineva, puteti apela la aceasta idee si fara o ocazie anume – darurile oferite din suflet, fara un motiv anume sunt cele mai neasteptate si iubite!

Intr-o era in care digitalul este cel mai preferat mod de a pastra fotografiile, inca mai exista oameni care adora sa-si inrameze frumos amintirile. Daca si cei dragi voua se incadreaza in aceasta categorie, atunci ati gasit deja cadoul ideal pentru ei: o sedinta foto profesionista!

Este esential ca orice fotografie CV sa exprime seriozitate si eleganta, iar de aceea veti avea nevoie de un profesionist. In plus calitatii unor fotografii realizate de acesta, va poate sfatui cu privire la tinuta pe care sa o abordati, a culorii acesteia si a pozitiei pe care trebuie sa o aveti pentru ca imaginile sa exprime exact ceea ce va doriti.

Cu totii cunoastem importanta pe care o are structurarea perfecta a unui CV in zilele noastre. Nu doar studiile si experienta adaugate in CV ne recomanda unui posibil loc de munca, dar si fotografia pe care o atasam alaturi de acestea.

Elemente importante pentru orice fotografie CV

Vestimentatia, dar si accesorizarea sunt importante in ceea ce priveste o fotografie pentru CV. Teoretic, aceasta fotografie este primul contact pe care angajatorul in are cu voi, iar de aceea este esential ca felul in care aratati sa exprime seriozitate si o posibila colaborare de succes. Este recomandata o tinuta business casual, alcatuita in partea de sus dintr-o camasa in culori neutre. Cat despre accesorizare, femeile pot opta pentru o pereche de cercei eleganti, de dimensiuni mici, ori pentru un colier. Barbatii pot alege o cravata in diverse nuante, cum ar fi rosu grena, bleumarin, gri sau verde, in functie de camasa si sacoul pe care le poarta.

De ce este important sa adaugati o poza profesionala CV-ului vostru

Fotografia din CV are un impact foarte puternic asupra angajatorului. Acesta vizualizeaza, cu fiecare recrutare, sute de CV-uri, fiecare continand informatii diverse. O fotografie de calitate, care pune un posibil angajat in valoare, ii va ramane intiparita in memorie cu siguranta. In plus, diferenta dintre o poza profesionala, efectuata intr-un studio foto, alaturi de un fundal care sa va scoata in evidenta trasaturile si o fotografie efectuata acasa, cu telefonul mobil este izbitoare. Exista locuri de munca, in cadrul carora aspectul fizic are o importanta majora. Acestea sunt cele ce implica un contact direct cu clientii, zilnic, cum ar fi cele din domeniul turistic si hotelier sau relatii cu clientii. Cu siguranta, un angajator ce cauta personal in aceste domenii, va tine cont de aspectul pe care il au fotografiile aplicate in CV.

Aspecte de care sa tineti cont in fotografiile tip CV

Pentru ca sansele ca fotografia din CV sa va aduca job-ul mult dorit, sa fie mai mari, este important sa tineti cont de ceea ce exprimati prin acestea. De aceea, nu exagerati in ceea ce priveste make-up, coafura si vestimentatie. Make-up-ul trebuie sa fie cat mai simplu si sa va puna in evidenta trasaturile. Astfel ca este recomandata acoperirea tenului cat mai subtila, alaturi de un blush, mascara si un ruj, de preferat intr-o nuanta discreta de roz. In ceea ce priveste coafura, parul trebuie sa aiba un aspect ingrijit, fie ca optati pentru prinderea acestuia intr-un coc sau nu. Este recomandat sa zambiti in fotografia pentru CV, insa doar intr-o masura in care sa exprimati totusi incredere si seriozitate.

Tipuri de fotografii

In ceea ce priveste tipurile de fotografii pentru CV, acestea pot fi tip portret, care scot in evidenta doar trasaturile fetei, pana la umeri si tip full body. De asemenea, imaginile pot fi color, in cadrul carora aspectul fizic este observat mai bine, acestea fiind recomandate in cazul in care va doriti un loc de munca in cadrul caruia veti avea contact direct cu clientii si imagini alb-negru, ce exprima mai multa creativitate.

Petrecerile corporate la care nu se fac fotografii profesionale nu pot ramane in memoria participantilor. Anii pot sterge amintirile  frumoase! Voi puteti sa evitati ca acest lucru sa se intample.

Petrecerile corporate se organizeaza in cadrul unei firme cu diverse ocazii, precum o lansare de produs, aniversarea companiei, perioada Craciunului sau a unei alte sarbatori, promovarea unui produs deja existent s.a.m.d. Pentru astfel de petreceri importante este esentiala angajarea unui fotograf care sa realizeze fotografii profesionale de calitate. Pana la urma, cine nu si-ar dori cateva imagini efectuate profesional, care sa surprinda angajatii socializand si sarbatorind impreuna?

Angajatii isi doresc sa fie surprinsi de catre fotograf in timpul unei petreceri, in afara programului de la birou. In general, prin faptul ca lucreaza impreuna se leaga prietenii stranse intre acestia, ceea ce ii determina sa isi doreasca amintiri frumoase in afara muncii de birou. Si pentru ca amintirile placute se regasesc in fotografiile de calitate este important sa apelati la o persoana acreditata in acest domeniu.

Exista numeroase ocazii de a sarbatori impreuna cu colegii din firma. Iata doar doua exemple:

Petrecerea de Craciun

Intre cele mai frumoase petreceri organizate in cadrul unei companii se numara cele organizate cu ocazia Craciunului. Angajatii primesc daruri, decorul este unul de sarbatoare, iar atmosfera este placuta. Ce lipseste din acest decor? Un profesionist care sa realizeze numeroase fotografii pentru voi, pe care peste ani le veti privi cu placere.

Pentru ca o astfel de petrecere va genera buna dispozitie a angajatilor, optati pentru un fotograf care sa ii imortalizeze intr-una dintre cele mai frumoase zile din cadrul companiei, o persoana acreditata care va crea pentru voi amintiri pe termen lung.

Lansarea unui produs

Lansarea de produs este o alta ocazie de a sarbatori impreuna cu colegii vostri. Fotograful va sti cum sa va surprinda intr-un mod profesionist pe voi, dar si produsul sau serviciul lansat pe piata. Aceste fotografii vor fi ulterior instrumentul perfect de promovare, care va aduce succes companiei.

O reusita a firmei trebuie sarbatorita, cu siguranta. Astfel ii veti rasplati pe cei ce au condus business-ul catre respectivul succes, dar ii veti si motiva spre noi reusite.

Aveti nevoie de un fundal pentru fotografiile realizate la un eveniment corporate?

Pentru astfel de petreceri, in general nu exista un fundal specific, insa anumiti organizatori pot opta pentru un panou care sa promoveze produsul lansat, firma, ori unul despre Craciun, in diverse nuante, cu aplicatii stralucitoare. Lipsa acestui panou nu reprezinta un inconvenient, datorita faptului ca aceste evenimente isi doresc sa surprinda libertatea de exprimare a angajatilor, o explozie de fericire in urma unui intreg an de munca, un moment in care acestia au posibilitatea de a sarbatori impreuna. Este de dorit ca fotografiile sa fie efectuate in timp ce persoanele se distreaza si socializeaza.

Va invit sa apelati cu incredere la un fotograf cu experienta pentru realizarea acestor fotografii profesionale, tocmai datorita importantei imaginilor, pe care le veti vizualiza peste ani. De altfel, calitatea este esentiala, deoarece cu totii ne dorim ca pozele sa ne puna in valoare trasaturile, sa surprinda cele mai importante momente din cadrul evenimentelor si sa reziste peste ani. Amintirile in format fizic, pe termen lung, realizate de un fotograf profesionist vin cu un pret, insa unul fondat, care isi merita investitia.

 

Abordarea prin fotografii corporate reprezinta o etapa esentiala din procesul de promovare al unei companii, angajatilor si serviciilor oferite. Este necesar ca fotografiile business sa exprime eleganta, profesionalism si seriozitate. In acest sens, este nevoie de un fotograf profesionist, aparatura de calitate si de un cadru pe masura.

De ce sa programati o sedinta foto business?

O sedinta foto de acest fel este esentiala pentru a face cunoscut numele companiei si domeniul in care activeaza. Aceste poze pot fi publicate in mass-media, pe site-uri cu oferte de munca, in social media sau pot fi utilizate pentru bennere, pliante si alte instrumente de promovare. Fie ca sustineti o conferinta sau o prezentare in cadrul companiei si aveti nevoie de poze profesionale, fie ca este vorba de o sedinta interna sau orice alt eveniment de business, acest tip de fotografie este recomandat. De asemenea, pozele business sunt ideale in cazul in care, in apropierea sarbatorilor de iarna, va doriti sa realizati calendare sau agende personalizate, cu fotografii corporate de echipa si individuale.

Fundal si recuzita, specifice fotografiilor corporate

In general, fundalul pentru fotografii corporate este constituit dintr-o singura nuanta, cum ar fi albastru, alb, gri sau chiar negru. In acest caz, poate fi vorba despre fotografii tip portret, individuale sau de grup. Exista fotografii care sunt efectuate cu scopul de a promova firma, iar in acest caz vor interveni in cadru cladirea, biroul, receptia sau alte incaperi din incinta companiei. Fotografiile efectuate in cadrul unui eveniment corporate ii vor surprinde pe invitati socializand si desfasurandu-si activitatea. Intr-o astfel de situatie exista, in general, un fundal realizat dintr-un panou, care promoveaza compania ce a organizat evenimentul.

Alte cadre sunt realizate astfel incat sa dea de inteles serviciile pe care compania le ofera si domeniul in care activeaza. In acest scop, vor fi introduse in cadru diverse elemente din mediul de lucru, respectiv recuzita, precum: documente, mobilier specific, un videoproiector, bennere, o masina sau altele.

Tinuta vestimentara potrivita unei sedinte foto corporate

Este posibil ca pentru o astfel de sedinta foto, sa fie necesare 2-3 tinute vestimentare pentru angajati. Hainele trebuie sa fie elegante, sa exprime profesionalism si seriozitate si sa se afle in stransa legatura cu domeniul in care persoanele activeaza. Tinutele nu trebuie sa fie extravagante, ci simple, cum ar fi un costum elegant sau o rochie office usor accesorizata.

Tipuri de fotografii corporate

Fotografii tip portret

Acest tip de fotografii corporate se realizeaza pentru promovarea angajatilor si pot fi individuale sau de grup. Imaginea il are in prim-plan pe angajat, avand in spate un fundal intr-o singura nuanta, de obicei in tonuri de gri. Atunci cand fotografia este de grup, angajatii pot fi surprinsi intr-un schimb de idei sau doar privind atent catre obiectiv.

Fotografii care sa surprinda interiorul sau exteriorul cladirii

Acest tip de fotografie promoveaza spatiul in care se desfasoara activitatea firmei. Pozele pot fi efectuate din exterior, surprinzand cladirea si pozitionarea acesteia, dar si din interior: in birouri, sali de conferinta, receptie, sali de asteptare si alte incaperi.

Fotografii in cadrul unor evenimente corporate

Evenimentele corporate sunt organizate, in general, cu ocazia lansarii unui produs, ori in scopul promovarii produselor si serviciilor. Exista, de asemenea, petreceri in cadrul companiei, in urma unui succes sau cu ocazia unei aniversari, pentru care va veti dori fotografii profesionale. Prezentarile sunt un alt motiv pentru care se organizeaza evenimente corporate si totodata un alt prilej de a aduna fotografii realizate de un profesionist.

Cum recunoasteti tipul de fotografii, cadre, recuzita si vestimentatia necesare fotografiilor companiei voastre?

Veti avea nevoie un profesionist. In functie de domeniul in care activeaza si de serviciile pe care firma de ofera, dar si de ceea ce va doriti sa exprimati prin imaginile surprinse, fotograful va va propune cateva idei creative.